طراحی سایت شخصی
شما به عنوان یک عنصر منحصر به فرد در جهان هستی، میتوانید با داشتن یک وبسایت شخصی تمامی مهارت ها و علایق و سلایق خود را با دیگر افراد در سرتاسر جهان به اشتراک بگذارید. شاید حتی گاهی تصمیم بگیرید از این روش به درآمدزایی از هنرهای منحصر به فرد خود برسید. طراحی سایت شخصی یک روش عالی برای معرفی شماست! این باور غلط است که وبسایت تنها برای کسب و کارها ایجاد میشود! به اشتراکگذاری تجربیات و مهارتهای شما از طریق وب سایت شخصی تان، و همچنین برقراری ارتباط موثر با دیگران در فضای اینترنت میتواند به عنوان یک رزومه آنلاین، وبلاگ یا پورتفولیوی دیجیتال منحصر به فرد برای شما عمل کند. در این مقاله از وبیشاد، به بررسی مراحل طراحی یک وبسایت شخصی، نکات کلیدی و بهترین روش های طراحی و توسعه و بهینه سازی آن میپردازیم…
جهت طراحی سایت کسب و کار خود با بهترین قیمت و بالاترین کیفیت با وبیشاد در تماس باشید…
هدف از طراحی سایت شخصی
شناسایی هدف وبسایت
پیش از شروع به طراحی، ضروری است هدف خود را بدانید. آیا قصد دارید تجربیات و مهارتهای خود را برای عموم مردم به نمایش بگذارید؟ آیا به دنبال اشتراکگذاری نظرات و ایدههای خود در زمینه خاصی هستید؟ یا امکان دارد قصد داشته باشید از سایت خود برای بازاریابی خدمات و محصولات خود استفاده نمایید. شناخت و تعیین هدف کمک میکند تا طراحی و محتوای سایت را در راستای تحقق هدف تعیین شده، پایه ریزی نمایید.
تحلیل مخاطبان هدف
تحلیل کاربران هدف برای موفقیت وبسایت شما امری حیاتی است. لازم است اطلاع داشته باشید که چه افرادی قرار است به وبسایت شما ورود کنند؟ و چه نوع محتوایی میتواند نیاز آنها را برطرف نماید؟ با شناخت کاربران و نیازهای آنها، میتوانید محتوای متناسب با نیاز تولید کرده و طراحی را بهینه و کارآمد تر کنید.
انتخاب نام دامنه و هاست
انتخاب نام دامنه
حتما اطلاع دارید که نام دامنه یعنی آدرس وبسایت شما در اینترنت! که بهتر است مختصر، ساده و مرتبط با محتوای سایت شما باشد. گزینش یک نام دامنه مناسب به شناخت شما در فضای آنلاین کمک بسیاری میکند. میتوانید برای تهیه دامنه مد نظر خود از ابزارهای آنلاین برای تشخیص موجود بودن نام دامنه خود بهره بگیرید.
انتخاب هاست
گزینش یک هاست مناسب از سایر مراحل با اهمیت در طراحی سایت شخصی میباشد. هاست باید قابل اطمینان و پر سرعت بوده و دارای امنیت بالایی باشد. امروزه سرویسهای هاستینگ Bluehost، SiteGround و HostGator بین کاربران محبوب شده اند.
طرح های قیمت گذاری طراحی
ما را مقایسه کنید...
سایت شرکتی
سایت پزشکی
سایت فروشگاهی
سایت شخصی
پلن اقتصادی
- ثبت و پیکر بندی دامین
- نصب و پیکر بندی وردپرس
- نصب و پیکر بندی ابزارهای جانبی
- نصب و پیکر بندی قالب
پلن حرفه ای
- پیکر بندی ابزارهای ارتباطی پیشرفته
- افزودن پل ارتباطی جمع آوری لید
- طراحی UI و UX
- ریسپانسیو (طراحی واکنشگرا)
پلن پریمیوم
- پیکر بندی ابزارهای تبلیغاتی
- پیکر بندی ابزارهای ارتباط موثر با مشتری
- پیکر بندی ابزارهای ماندگاری کاربر
پلن اقتصادی
- ثبت و پیکر بندی دامین
- نصب و پیکر بندی وردپرس
- نصب و پیکر بندی ابزارهای جانبی
- نصب و پیکر بندی قالب
پلن حرفه ای
- پیکر بندی ابزارهای ارتباطی پیشرفته
- طراحی UI و UX
- ریسپانسیو (طراحی واکنشگرا)
پلن پریمیوم
- پیکر بندی ابزارهای تبلیغاتی
- پیکر بندی ابزارهای ارتباط موثر با مشتری
- پیکر بندی ابزارهای ماندگاری کاربر
- پیکر بندی ابزارهای جانبی
پلن اقتصادی
- ثبت و پیکربندی دامین
- نصب و پیکر بندی وردپرس
- نصب و پیکر بندی ابزارهای جانبی
- نصب و پیکر بندی قالب
پلن حرفه ای
- راه اندازی ابزارهای ارتباطی پیشرفته
- طراحی UI و UX
- طراحی نمونه محصول
- پیکر بندی دسته بندی ها
- پیکر بندی برچسب ها
- ریسپانسیو (طراحی واکنشگرا)
پلن پریمیوم
- پیکربندی ابزارهای تبلیغاتی
- پیکر بندی ابزارهای ارتباط موثر با مشتری
- پیکر بندی ابزارهای ماندگاری کاربر
پلن اقتصادی
- ثبت و پیکر بندی دامین
- نصب و پیکر بندی وردپرس
- نصب و پیکر بندی ابزارهای جانبی
- نصب و پیکر بندی قالب
پلن حرفه ای
- پیکر بندی ابزارهای ارتباطی پیشرفته
- افزودن پل ارتباطی جمع آوری لید
- طراحی UI و UX
- ریسپانسیو (طراحی واکنشگرا)
پلن پریمیوم
- پیکر بندی ابزارهای تبلیغاتی
- پیکر بندی ابزارهای ارتباط موثر با کاربران
- پیکر بندی ابزارهای ماندگاری کاربر
طراحی وبسایت شخصی
انتخاب سیستم مدیریت محتوا (CMS)
داشتن یک CMS خوب برای طراحی وبسایت شخصی شما بسیار حائز اهمیت است. سیستمهای مدیریت محتوا مشابه وردپرس، جوملا و Wix از پر مخاطب ترین موارد این روزها به شمار میروند. وردپرس به خصوص به علت سهولت در استفاده و همچنین قابلیتهای بسیار خود برای وبسایتهای شخصی نیز بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.
ایجاد طرح کلی
حال زمان آن است که طراحی کلی وبسایت خود را آغاز کنید. طرح کلی به معنی چیدمان صفحات، رنگها و نوع فونتها است. یک طراحی ساده و کاربرپسند موجب سهولت در تعامل مخاطبان با شما میگردد.
طراحی ریسپانسیو
در عصر امروز که عموم مردم تمایل بیشتری به استفاده از اینترنت با به کار گیری تلفن های همراه خود دارند، طراحی ریسپانسیو برای وبسایتهای شخصی امری حیاتی به شمار میرود. حتما مطمئن شوید که سایت شما به درستی روی انواع گوشیهای هوشمند و تبلتها نمایش داده شده و بدون هیچگونه خطایی عمل خواهد کرد.
محتوای وبسایت شخصی
تولید محتوای باکیفیت
حتما دقت کنید محتوای تولیدشده سایت شخصی تان جذاب و ارزشمند تدوین شود. در ادامه چند نمونه از انواع محتواها را ذکر کرده ایم:
بلاگ:
تهیه و انتشار مقاله ها درباره موضوعاتی که به آنها علاقه دارید یا درباره آنها اطلاعات دارید، ممکن است برای جذب بازدیدکنندگان سایت شخصی شما کمک کننده باشد.
رزومه:
روی سایت شخصی خود یک صفحه برای توصیف تجربههای کاری، مهارتها و تحصیلات خود در نظر بگیرید.
پورتفولیو:
در صورتی که در زمینههای هنری مثل طراحی، عکاسی یا نویسندگی استعداد و فعالیت دارید، حتما نمونه کارهای خود را به اشتراک بگذارید.
بهینهسازی محتوا برای سئو
در راستای جذب ترافیک بیشتر برای وبسایت شخصی خود، لازم است محتوا بهینهسازی شده باشد. به کار بردن کلمات کلیدی مرتبط، تگهای عنوان، توضیحات متا و ساختار URL صحیح از قبیل نکات با اهمیت در بهینهسازی محتوا هستند. علاوه بر این، لینکدهی داخلی و خارجی به افزایش اعتبار و رتبه وبسایت شما کمک خواهد کرد.
توسعه وبسایت شخصی
کدنویسی
ممکن است تصمیم داشته باشید از CMS استفاده نکنید، میتوانید وبسایت خود را با استفاده از کدنویسی از صفر طبق سلایق و علایق خود طراحی و پیاده سازی کنید. این عمل احتیاج به دانش برنامهنویسی HTML، CSS و JavaScript دارد. در صورتی که در پی طراحی یک وبسایت ساده و مینیمال هستید، بهره گیری از قالب های آماده استفاده میتواند در زمان شما صرفهجویی چشمگیری کند.
استفاده از فریمورکها
بهره وری از فریمورکهای طراحی مثل Bootstrap یا Tailwind CSS کمک شایانی در طراحی سایت خواهد کرد. این فریمورکها دارای عناصر از پیش طراحیشده ای هستند که برای شما این قابلیت را فراهم میکنند تا سریعتر وبسایت خود را خلق کرده و از کارآیی آن لذت ببرید.
مدیریت پایگاه داده
در مواقعی که وبسایت شخصی شما به اطلاعات از پایگاه داده احتیاج داشته باشد، لازم است پایگاه داده مناسبی را ایجاد و مدیریت کنید. استفاده از پایگاه دادههایی مثل MySQL یا MongoDB در امر ذخیرهسازی اطلاعات، قوی و کاربردی هستند.
تست و بهینهسازی سایت شخصی
تست عملکرد
بسیار ضروری است که پیش از راهاندازی نهایی وبسایت، عملکرد تمامی عناصر آن را امتحان کنید. توجه به سرعت بارگذاری، عیب یابی لینکهای معیوب و تست امکانات گوناگون سایت از قبیل تستهای حیاتی به شمار میرود.
تست تجربه کاربری
از تست تجربه کاربری مثبت هرگز غافل نشوید. چرا که امری مهم و تاثیر گذار در افزایش ترافیک سایت شخصی شما خواهد بود. این تست به شما کمک میکند تا مطمئن شوید مخاطبان به سادگی بتوانند با سایت شما ارتباط برقرار نمایند. نظرسنجی از مخاطبان و به کار گیری ابزارهای آزمون و خطا A/B قطعا شما را در راستای بهبود تجربه کاربری یاری خواهند کرد.
بهینهسازی برای موبایل
حتما مطمئن شوید که وبسایت شما به درستی روی هر دستگاهی از جمله انواع موبایل و تبلت به نمایش در خواهد آمد. تست عملیات و طراحی ریسپانسیو (واکنشگرا) در انواع دستگاهها امری ضروری است.
راهاندازی وبسایت شخصی
انتقال به سرور
پس از طی نمودن مرحله های طراحی و آزمون و خطا، زمان آن فرا رسیده که وبسایت را به سرور منتقل کنید. این امر در بر گیرنده مواردی همچون بارگذاری فایلهای وبسایت و پایگاه داده به هاست شماست.
تنظیمات نهایی سایت
بعد از جابجایی سایت بر روی سرور، لازم است تنظیمات نهایی را ست کنید. این مورد میتواند تنظیمات امنیتی، بهینهسازی برای موتورهای جستجو و راه اندازی ابزارهای تحلیلی باشد.
بازاریابی و تبلیغ
بعد از مرحله راهاندازی وبسایت، نیاز است به بازاریابی و تبلیغ آن پرداخته شود. بهره گیری از شبکههای اجتماعی، تبلیغات در بستر اینترنت و بازاریابی محتوایی قطعا به جذب کاربران جدید کمک خواهد کرد.
نگهداری و بهروزرسانی سایت
نظارت بر عملکرد سایت
مرحله بعد از راهاندازی وبسایت، کنترل و بررسی عملکرد وبسایت اهمیت ویژه ای دارد. بهره مندی از ابزارهای آنالیز سایت مثل Google Analytics جهت مدیریت ترافیک و همچنین رفتار بازدیدکنندگان بسیار کارآمد خواهد بود.
بهروزرسانی منظم محتوای سایت
به منظور حفظ جذابیت وبسایت، ضروری است بهطور مداوم محتوای جدید تولید کرده و انتشار دهید. این امر به جذب مشتریان جدید و نگهداری بازدید کنندگان قدیمی کمک زیادی میکند.
مدیریت امنیت سایت
همواره به این نکته توجه داشته باشید که امنیت وبسایت یکی از حیاتی ترین عناصر نگهداری یک وبسایت میباشد. استفاده از افزونههای امنیتی، بهروزرسانی مداوم نرمافزارها و دریافت نسخه پشتیبان به صورت منظم طبعا موجب افزایش امنیت وبسایت شما خواهد شد.
نکات کلیدی در طراحی سایت شخصی
سادگی در طراحی سایت
یکی از نکات اصلی در طراحی وبسایت شخصی، سادگی در طراحی است. طراحی شلوغ و سر در گم کننده برای کاربر میتواند موجب افزایش نرخ خروج بازدید کنندگان شود و از میزان تجربه کاربری مثبت وبسایت شما بکاهد. سعی کنید رنگها و فونتهای مناسب و خوانا به کار ببرید، تا وبسایت به راحتی و وضوح برای کاربران قابل استفاده باشد.
ایجاد صفحه “درباره من”
ایجاد برگه “درباره من” یکی از اصلی ترین صفحات در وبسایت شخصی میباشد. در این صفحه به تشریح تجربیات، علاقهمندیها و اهداف خود را بپردازید و به طور جامع خود را معرفی نمایید. این امر باعث تشکیل ارتباط صمیمانه تر با کاربران سایت شخصی شما خواهد شد.
استفاده از رسانههای اجتماعی
ایجاد ارتباط بین سایت و شبکه های اجتماعی پر مخاطب این روزها، موجب آشنایی بیشتر کاربران با شما میگردد و این فعل باعث ایجاد یک شبکه گسترده تر تبلیغاتی و همچنین بیشتر شدن حجم تعامل با کاربران سایت نیز میشود.
نتیجهگیری درباره طراحی سایت شخصی
طراحی وبسایت شخصی راهکاری برای معرفی شما به دیگران در سرتاسر جهان در بستر اینترنت است. این امر باعث میشود بتوانید با افراد مختلف دنیا ارتباطات جدیدی ایجاد کنید. با طی نمودن مراحل مطرح شده در بالا، از بررسی و تعیین استراتژی تا طراحی و راهاندازی وبسایت شخصی، قادر خواهید بود از این مسیر عبور کرده و خود را به جهان معرفی کنید.
همواره به یاد داشته باشید که وبسایت شخصی شما احتیاج به بهروزرسانی و نگهداری مستمر خواهد داشت. با تولید محتوای جدید و جذاب و همچنین ایجاد تعامل با کاربران، میتوانید حضور آنلاین خود را بهبود بخشید و در نتیجه به موفقیتهای بیشتری دست پیدا کنید.